o%cc%88stersund-folkuniversitetet

#FBPOD28: Det börjar med mig

Publiceradfebruari 27, 2017 | Avadmin | Podcasts

– en cirkel om mansnormer för män.

Gunnar Rönnqvist kände att det var nödvändigt att göra något för arbetet med mäns våld mot kvinnor, så han startade samtalscirkeln ” Det börjar med mig” som handlar om mansnormer. I den här gruppen träffas män mellan 30 och 60 år och pratar om t.ex. sexism, om när de använt olika härskartekniker gentemot kvinnor men också om egna erfarenheter av att vara man, uppväxt i en patriarkal värld med många gånger påtvingade och begränsande mansnormer, och vilka effekter det kan få både för kvinnor men också för männen själva.

Här kan du ladda ner avsnittet.

Redaktion: Aziza Dhaouadi i samarbete med de tio studieförbundens bransch och intresseorganisation Studieförbunden

På bilden (från vänster): Tobias Johansson, Felix Chougui, cirkelledare: Gunnar Rönnqvist

Dela artikeln!